naar top
Menu
Logo Print

VIJFASSIG BEWERKINGSCENTRUM MET HYBRIDE TECHNOLOGIE GEEFT L&D BOOST

L&d krijgt hierdoor duw in de rug in de wereld van composiet- en carbonmaterialen

 

Wie op zoek is naar een universele snijtechniek, kan niet om L&D Jet Techniek heen. Nu de vraag naar carbon en andere kunststoffen stijgt, heeft het bedrijf geïnvesteerd in een uniek 5-assig bewerkingscentrum, waarmee ze zowel kan 5-assig waterstraalsnijden als 5-assig frezen.


WATERSTRAALSNIJDEN IS NIET UITGESPEELD

Het waterstraalsnijden is nog lang niet uitgespeeld. Het uitblijven van warmteontwikkeling en het kunnen bewerken van nagenoeg alle materialen met enkel een verlies van 1 mm op de snede werden al enorm gewaardeerd in zeer diverse sectoren, met vooral toepassingen in rvs, titaan, aluminium en kunststoffen. Door op een slimme manier nu ook de voordelen van frezen te combineren met de grote voordelen van waterstraalsnijden, zet de wereld van de composiet- en carbonmaterialen de deuren open voor deze toptechnologie.


Ook moeilijke geometrische vormen

Niet alleen kan er in vlakke platen recht en onder hoek gesneden worden, met meerdere snijkoppen simultaan. Het snijden in moeilijke geometrische vormen, zoals van rond naar vierkant of van ovaal naar zeshoekig, is door de dikte van de plaat nog steeds alleen weggelegd voor de waterstraalsnijtechnologie.


TOEPASBAAR IN MEERDERE SECTOREN

Nu weten meer en meer sectoren dat het 5-assig waterstraalsnijden ook voor volumineuze ruimtelijke producten toegepast kan worden. Zoals het aanbrengen van mangaten in bolle bodems, het snijden van gaten met laskantvoorbereidingen in buizen, het snijden van contouren en gaten aan 3D-stukken etc.


L&D BLIJFT INVESTEREN

Om echter toch mee te evolueren in een sterk veranderende Belgische industrie, blijft L&D volop inzetten op zijn laatste unieke investering. Een hoogprecies 5-assig bewerkingscentrum dat het 5-assig waterstraalsnijden combineert met het 5-assig frezen. Deze technologie is uniek in de Benelux, hiermee kan L&D alle mogelijke bewerkingen in composietmaterialen, carbon, kunststoffen en aluminium toepassen om volledig afgewerkte hoogkwalitatieve producten af te leveren. Het grote voordeel van het bewerken van carbon met water is dat er geen stofontwikkeling ontstaat en er geen gevaar is voor fiber break-out, vermits het gereedschap niet bot kan worden!


GROEI IN DE VLIEGTUIG- EN SCHEEPSBOUWINDUSTRIE

Dankzij deze combinatietechnologie zag L&D zijn orderportfolio in de wereld van de vliegtuigindustrie en scheepsbouw gestaag toenemen. Vandaag bewerkt L&D een zeer groot pakket aan onderdelen in titaan, aluminium, GFK en carbon voor de A320, A330, A321, A380 en A400M van Airbus.
De doelstellingen gaan echter nog verder. L&D blijft inzetten op tijdwinst en kwalitatief de beste oplossing. Het bedrijf denkt hiermee nog meer antwoorden te kunnen bieden aan de vliegtuigbouwers en de scheepsbouw en nog zeer diverse andere industrieën.

L&D JET-TECHNIEK

L&D JET-TECHNIEK

INDUSTRIETERREIN 2/3
3290 DIEST-WEBBEKOM
+3213531777
+3213531775