naar top
Menu
Logo Print

POLLERS ZET IN OP TOTAALOPLOSSINGEN

“Dankzij de onestopshop van pollers kunnen we extra efficiënt werken"

Op 75 jaar tijd groeide Pollers uit van een eenmanszaak tot een hedendaagse onderneming, gespecialiseerd in het toeleveren van mechanische onderdelen, halffabricaten en complete machines. De volledige productie, van basismateriaal tot en met montage, gebeurt inhouse met een optimaal uitgerust machinepark. Zo weet Pollers flexibel in te spelen op elke timing en hebben ze de expertise in huis om ieder idee of ontwerp in werkelijkheid om te zetten.

foto zaakvoerders en partnerMet een dertigtal werknemers produceert Pollers de meest uiteenlopende machineonderdelen en constructies op basis van ontwerpen, technische tekeningen en productiedossiers van klanten uit het hele land. “Van de aankoop van het basismateriaal tot aan de mechanische montage, voor het hele productieproces kun je bij ons terecht", vertelt financial manager Carlo Pollers. “We beheersen alle aspecten van metaalbewerking: CNC-verspaningen, laswerken, plaatbewerking, slijpen, lakken en assembleren. Daarbij focussen we op de grotere projecten. Zo kunnen we onderdelen tot 16 meter aan zonder in te boeten qua nauwkeurigheid."

TOTAALOPLOSSINGEN

Uniek in de aanpak van Pollers is het aanbieden van totaaloplossingen. “Klanten die geen eigen mogelijkheden hebben tot productie kunnen daarvoor bij ons aankloppen", legt Carlo Pollers uit. “Wij voorzien als onestopshop de volledige productie van het grootste onderdeel tot het kleinste schroefje. Dat wil ook zeggen dat we de verantwoordelijkheid dragen voor het afgewerkte geheel. We horen regelmatig dat bedrijven een beroep doen op twee leveranciers voor bepaalde onderdelen en die laten monteren bij een derde partij. Als dan blijkt dat de onderdelen niet passen, heb je een probleem. Bij Pollers zit je goed voor zowel de onderdelen als de assemblage. Daarbij heb je de keuze om samen met ons de onderdelen te assembleren, dit zelf te doen bij ons of dit volledig aan ons uit te besteden."

VAST AANSPREEKPUNT

Die aanpak weten klanten zeer te waarderen. Al meer dan achttien jaar werkt Vansichen Lineairtechniek uit Hasselt samen met Pollers. “Als distributeur en ontwikkelaar van lineaire systemen en componenten maken we graag gebruik van de service van Pollers voor onder andere onze robottracks en gantrysystems", zegt operations manager Pieter Vansichen. “Typisch voor onze projecten is dat we alle processen nodig hebben, van lassen en frezen tot lakken en monteren. Met Pollers hebben we daarvoor één vast aanspreekpunt gevonden. Onze ontwerpen zijn aangepast aan hun productiemogelijkheden en methodes. Dankzij de onestopshop van Pollers kunnen we extra efficiënt werken en halenwe nu ook de eerste internationale projecten binnen. Mooi meegenomen is dat ze hun machinepark optimaal kunnen benutten voor onze bestellingen."

LOKALE PARTNER

foto lassenOok Marlux vertrouwt voor de site van K-Beton in Zolder al jaren op de expertise van Pollers. “We hebben in onze sector veel te maken met slijtage en hebben hierdoor nood aan veel wisselstukken", vertelt plantmanager Marc Paredis. “Aangezien wij produceren in drie ploegen is het soms noodzakelijk onderdelen snel te kunnen laten maken. Via onze machinefabrikanten is het niet evident om maatwerk altijd tijdig hier te kunnen krijgen. Daarom hebben we lokaal een partner gezocht, en dat is Pollers geworden. Niet alleen zijn ze vlak bij ons gevestigd, ze hebben ook een mooi en degelijk machinepark waarmee ze voor ons heel wat onderdelen kunnen fabriceren. We kunnen een beroep doen op Pollers voor bestellingen van draai- en freeswerk, maar ook voor verbeteringen en engineering. En dat soms op korte termijn wanneer de tijdsdruk hoog is. Na tien jaar samenwerking zijn we dus nog steeds tevreden over de service die zij ons bieden."

FOCUS OP GROEI

Herman en Carlo Pollers vormen als derde generatie het management, dat sinds 2017 versterkt werd door Jeroen Kums. Als zelfstandig ingenieur in de machinebouw werkte Jeroen meer dan tien jaar samen met Pollers. De jarenlange ervaring van Herman en Carlo, samen met de knowhow van Jeroen, vormt een garantie voor de toekomst.

POLLERS

POLLERS

DELLESTRAAT 3
3550 HEUSDEN (LIMB.)
+3213521701
-