naar top
Menu
Logo Print

3D printing op het Autosalon

Trideus schakelt een versnelling hoger
magazine

3D-printen verovert stilaan een plaatsje in de auto-industrie. Het wordt al toegepast voor het maken van prototypes, maar wordt ook meer en meer geïntegreerd in het eigenlijke productieproces. Tegenwoordig maakt elk automerk gebruik van de talrijke nieuwe mogelijkheden die 3D-printen te bieden heeft. Autofabrikanten opteren doorgaans niet voor één bepaalde printer of specifiek merk. Zij kiezen in functie van de toepassing de juiste machine en technologie en het meest geschikte materiaal.
Behalve in de auto-industrie wordt 3D-printing ook relevanter voor leveranciers van andere transportmiddelen. Voor producenten van vrachtwagens of andere zware machines, motoren, fietsen en e-bikes is 3D-printen bijna een vanzelfsprekendheid geworden. Bij Trideus, expert in 3D-printen, kon je een voorbeeld bewonderen van de toepassing van 3D printing voor de productie van een elektrische motorfiets: de NERA E-bike. Dit rijdende 'proof of concept' luidt zonder twijfel een ommezwaai in de wereld van gemotoriseerde tweewielers in. Voortaan zal de potentiële koper een zeer individuele toets aan de samenstelling van zijn nieuwe motorfiets kunnen geven.
3D printing is niet helemaal nieuw, maar de technologie staat in vele sectoren wel aan de vooravond van een grandioze doorbraak. Het verlegt immers de grenzen van de creativiteit en maakt de productontwikkeling goedkoper en sneller. Ook in het onderwijs is men zich bewust van het belang van nu in te zetten op 3D printing. De leerlingen en studenten van vandaag zijn immers de designers en engineers van morgen. Met een andere kijk op tal van dingen zullen zij er ongetwijfeld inslagen grote stappen voorwaarts te zetten.

TRIDEUS

TRIDEUS

+3213314900
-