naar top
Menu
Logo Print

Kuka stelt nieuwe producten voor op opendeurdag

HMI Easy, KSS 8.5, Kuka.PickControl
magazine

Op dinsdag 26 maart organiseerde KUKA Automatisering + Robots N.V. in Houthalen een opendeurdag voor haar Systeem Partners, geselecteerde robotintegratoren waarmee KUKA een nauwe en kwalitatieve samenwerking heeft. Door hun ervaringen en knowhow te delen, kunnen zowel KUKA als haar partners de klanten op een veel efficiëntere manier verder helpen. Het delen van deze kennis was waar het Official KUKA System Partner event om ging. In 2019 brengt KUKA verschillende nieuwe hard-en software producten op de markt zoals HMI Easy, KSS 8.5, KUKA.PickControl en meer.
HMI easy staat voor Human Machine Interface. Deze software wordt gebruikt om op een zeer eenvoudige manier uw eigen HMI te maken. Dit kan door afbeeldingen en bepaalde toetsen toe te voegen. Een ander groot voordeel van HMI Easy is dat je de procesparameters via een visualisatie gemakkelijk kan aanpassen en bekijken zonder enig vereiste robotkennis. Dit betekent bijvoorbeeld dat je op een eenvoudige manier een grijper kan aansturen of de robot kan starten of stoppen.
KSS (KUKA System Software) 8.5 is de opvolger van de 8.3 versie. Met deze update kan KUKA een verbeterde en vereenvoudigde botsingsherkenning aanbieden. KSS 8.5 wordt gratis bij elke robot meegeleverd. Er zijn ook verschillende operatorrechten ingevoerd, afhankelijk van het bedienersniveau dat elke operator heeft.
KUKA.PickControl is een speciaal softwarepakket dat pick- en verpakkingsoperaties met meerdere robots en verschillende pick & place locaties coördineert en synchroniseert. Dankzij de geïntegreerde simulatietool kan je op voorhand je volledige productie simuleren en weet je precies hoeveel robots vereist zijn bij een bepaalde conveyor snelheid om zo de gewenste productiecapaciteit te bereiken.

KUKA

KUKA

+3211516160
+3211526794