naar top
Menu
Logo Print

Timesavers 42-serie

Oplossingen voor het ontbramen, kanten afronden, afwerken en precisieslijpen van plaatwerk
magazine

De veelzijdige 42-serie WWRBW roterende borstelmachine zorgt voor een optimale ontbraming, een gelijkmatige randafronding tot een radius van 2 mm, afwerking en de mogelijkheid om laseroxide te verwijderen. Verder zal de 42 serie HWRB roterende borstelmachine met nieuwe Hammerhead™, speciaal voor het verwijderen van zware slakken, worden tentoongesteld.
Een economische oplossing voor het ontbramen, afronden, afwerken en verwijderen van laseroxide wordt gepresenteerd met de 32 serie WRBW roterende borstelmachine. Die wordt gepresenteerd met een automatische borstelopstelling, een optisch systeem dat continu de borstellengte meet en de borstel automatisch instelt op de instellingen die door de gebruiker zijn opgegeven.

TIMESAVERS INTERNATIONAL

TIMESAVERS INTERNATIONAL

FRUITLAAN 20
4462 EP GOES
+31113238911
+31113232003
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

Timesavers International al meer dan 70 jaar ervaring in het produceren van ontbraammachines

Onze ontbraam en breedband schuurmachines worden gebouwd op basis van uw wensen. Wij snappen dat verschillende applicaties verschillende aanpakken vereisen en niemand biedt een breder aanbod van oplossingen aan dan Timesavers. Het is belangrijk dat u de machine vindt die het beste bij u past. Denkt u hierbij aan het aantal borstels, de soorten borstels, droge of natte machine, etc. Wij bieden het allemaal aan en staan klaar om u te helpen de juiste keuze te maken.

Timesavers International specialiseert zich als bedrijf in een brede selectie machines voor slijpen, ontbramen van metaal platen, finishen en precisieslijpen. Precisieslijpen houdt in dat er tot een honderdste van een millimeter nauwkeurig een oppervlakte van een materiaal verwijdert kan worden. Vandaag de dag werkt Timesavers vanuit drie vestigingen: in Minneapolis, VS waar grotendeel van het bedrijfs houtbewerkings machines wordt gefabriceerd, een vestiging in Goes waar de medium, zware en speciaal machines worden gebouwd, en een vestiging in Taiwan waar de standaard machines worden gebouwd. (Zie afbeelding 1 vestiging Goes)

 

De afdeling Research en Development(R&D) is tegenwoordig volledig verwikkeld in onze organisatie, constant leidend tot innovaties: zowel in machine oplossingen maar ook de verbetering van service en klantervaringen . Dit heeft bijvoorbeeld recent geleid tot de ontwikkeling van de nieuwe 81 serie precisie-slijp machine. (Zie afbeelding 2. 81 serie) Deze is geschikt voor het kalibreren tot wel 0.02 mm precies. Een ander noemenswaardige prestatie is het winnen van de prestigieuze REDDOT Award voor industrieel ontwerp 2016 en een nieuwe versie van de 42 RB series waar volledig de gedachtegang van industrie 4.0 in is verwerkt.


Timesavers international 42 Roterende Borstel 1350 voor ontbramen, afwerken en kant-afronding met een RedDot Award 2016 winnend design (Zie afbeelding 3 42RB 1350)
De Timesavers 42 Roterende Borstel (RB) series, winnaar van de Red Dot design award 2016, is de meest populaire machine van Timesavers International. Deze ontbraammachine is uitermate geschikt voor klanten die een onderdeel met de beste kwaliteit willen ontbramen en voorzien van de mooiste afwerking. De 42 RB 1350 mm series is de oplossing voor fabrikanten die voor premium kwaliteit kiezen voor hun producten. Dit wordt bereikt door een multi-roterende borstel machine met 8 aggregaten a, die gelijkmatig ontbramen en de kanten afronden. Hierdoor is het mogelijk een afrondingsradius te creëren tot wel 2 mm. (Zie afbeelding 4 & 5)

Indien gewenst kan de ontbraammachine ook worden voorzien van één of meerdere schuurband aggregaten, hierdoor kan deze ook zeer grote bramen te verwijderen en/of een perfecte finish te verzorgen. Doordat de 42 RB 1350 series gebruik maakt van frequentie geregelde roterende borstel is deze geschikt voor het verwerken van plasma-gesneden, gedeukte, 3D en gemachineerde onderdelen. Daarnaast heeft het mogelijkheid om zowel kleine, vanaf 30 mm, tot grote delen te verwerken en is kan deze vele materialen verwerken zoals RVS, aluminium, Zinkor maar ook zink of laser film producten zonder het oppervlak te beschadigen.

 

De laatste Timesavers innovatie met industrie 4.0. op Euroblech in Oktober.
Wij hebben ondertussen onze industriële series van machines voorzien van PLC's, en zijn wat dat betreft klaar om de volgende stap te zetten. Bij Timesavers heeft innovatie een centrale rol binnen de organisatie en wij zagen dat er meer ervaring, data en kennis nodig was om de volgende stap(pen) te kunnen zetten. Daarom hebben wij een eerste stap gedaan door in samenwerking met diverse robotfirma's een aantal van die robot en visiontechnieken in de beurs machine op de Euroblech toe te passen. Tijdens deze ontwikkeling zijn weer tal van aanvullende opties naar voren gekomen, welke met weer meer geavanceerde technieken kunnen worden opgelost. De vision technologie die benodigd om verschillende vormen, maten, gewichten, soorten, en dan nog eens grote hoeveelheden kunnen waarnemen en met de robotarm te kunnen verwerken. Wij zijn van mening hiermee weer een stap vooruit te kunnen zetten en aan onze klanten te kunnen laten zien dat wij een partner zijn die kan mee denken in de complexe processen van een productie. Timesavers onderscheidt zich doordat wij voor alle partijen in de markt, groot, klein, loonwerkers dan wel grote OEMérs een oplossing kunnen bieden, van standaardmatig tot custom made.

 

 

 

  •