naar top
Menu
Logo Print

ATS EDGEIT HELPT U MET 30 JAAR ERVARING EN EXPERTISE

“The Independent Solution Provider”

ATS EdgeIT heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het optimaliseren van productie, producten en processen met behulp van de softwareprogramma’s CAD/CAM, DNC, Monitoring, Verificatie en Optimalisatie. Dit gebeurt door een vast team van enthousiaste werknemers.

Vericut
VERICUT laat niet enkel de verspaning zien op werkstukniveau, maar kan ook de volledige machine simuleren

EDGECAM

EDGECAM van Hexagon biedt een complete CAD/CAM-oplossing voor alle verspanende bewerkingen, zoals frezen, draaien, draai-frezen en draadvonken. Ook complexe bewerkingen zoals 5-assig simultaan frezen kunnen probleemloos worden geprogrammeerd. ATS EdgeIT levert als reseller sinds 1983 EDGECAM in de Benelux. Momenteel zijn er meer dan 1.350 EDGECAM-systemen actief in gebruik. Bedrijven kiezen met name voor EDGECAM vanwege het gebruiksgemak, gecombineerd met de krachtige func­tionaliteiten. De Nederlandstalige interface wordt ondersteund met afbeeldingen, waardoor deze zeer eenvoudig is in gebruik. Daarnaast verzekert de implementatie van EDGECAM binnen uw bedrijf u van een grote mate van procesbetrouwbaarheid. Dit betekent dat zogenaamde ‘dry runs’ tot het verleden behoren. Iedere postprocessor wordt altijd opgeleverd met een afnametest aan de machine. Hierdoor wordt de stilstandtijd tot een minimum beperkt en neemt het rendement van uw machine toe.

VERICUT

NC-Codeverificatie

VERICUT biedt verificatie, simulatie en optimalisatie van NC-Code in een virtuele kopie van uw CNC-machine. Het pakket kan overweg met meerassig frezen en boren, maar ook met meerassig draaien en combinaties van draaien en frezen. Het biedt de mogelijkheid om de nauwkeurigheid en kwaliteit van uw NC-programma te verifiëren. Inefficiënte bewegingen of programmafouten die potentieel een werkstuk kunnen scrappen, de spanmiddelen kunnen beschadigen of het gereedschap kunnen doen breken, kunnen vooraf in VERICUT al opgemerkt en gecorrigeerd worden. VERICUT heeft koppelingen voor EDGECAM en vele andere systemen. Ook een ‘handmatig’ geschreven code controleren en optimaliseren is mogelijk, dus ook de wijzigingen die op de werkvloer nog uitgevoerd kunnen worden.

WaveformCNC-machinesimulatie

VERICUT laat de verspaning zien op werkstukniveau, maar kan ook de volledige machine simuleren zoals deze op de werkvloer staat. De machinesimulatie detecteert aanvaringen en bijna-aanvaringen tussen alle machine­onderdelen zoals koppen, turrets, rotatietafels, spindels, toolwisselaars, spanmiddelen, werkstukken, gereedschappen en andere gebruikergedefinieerde componenten. De gebruiker kan per component een ‘near-miss zone’ opgeven om te controleren op bijna-botsingen. Daarnaast controleert VERICUT ook of het machinebereik wordt overschreden.

Snijsnelheden optimaliseren

VERICUT is tevens uitgerust met NC-pro­grammaoptimalisatiemogelijkheden. Gebaseerd op de originele geprogrammeerde voedingen kan VERICUT de optimale veilige voeding bepalen voor elke snede. De cyclustijden kunnen drastisch verlaagd worden. Geoptimaliseerde voedingen resulteren, behalve in minder gebroken gereedschappen en langere standtijden, ook in betere kwaliteit van de werkstukken en oppervlakken dankzij de minimale deflexie en constante druk op de frees. Deze optimalisatie is gebaseerd op de unieke eigenschappen van verschillende materialen en is zeer eenvoudig in gebruik!

DEMONSTRATIE

Wij laten onze software graag in actie zien! Wij komen vrijblijvend bij u op locatie voor het tonen van onze software. Wij geven geen standaarddemonstraties, maar tonen onze software graag op uw producten met uw machines. Contacteer ons voor een vrijblijvende demonstratie voor o.a. EDGECAM, VERICUT en SpaceClaim.

ATS EDGEIT

ATS EDGEIT

HANDELSWEG 17
3161 GD RHOON
+31529438310
-
www.wia.nl