naar top
Menu
Logo Print

Omzet Van Leeuwen Buizen Groep stijgt met 3%

Resultaten in alle industriële marktsegmenten beter in 2018 dan in 2017
magazine

Van Leeuwen Buizen Groep, een internationale handelsonderneming die gespecialiseerd is in stalen buizen en toepassingen van buizen en pijpen, heeft in 2018 een hogere winst gemaakt dan de voorbije jaren, onder meer dankzij de marktomstandigheden. Het bedrijf nam een Duitse firma over en investeerde verder in distributie- en servicefaciliteiten en innovatieve oplossingen voor de klant.
De omzet van Van Leeuwen Buizen bedroeg in 2018 630 miljoen euro, een stijging van 3% ten opzichte van 2017 (613 miljoen euro). Het bedrijfsresultaat en de nettowinst bedroegen respectievelijk €13,5 miljoen (2017: € 12,4 miljoen) en € 9,7 miljoen (2017: € 6,3 miljoen).
In 2018 ontwikkelde de vraag op zowel de Europese industriemarkt als de wereldwijde energiemarkt zich gunstig. Van Leeuwen behaalde betere resultaten in alle industriële marktsegmenten dan in 2017. In belangrijke markten, zoals Azië en Noord-Amerika, waar Van Leeuwen goede resultaten boekte, was sprake van een aanzienlijk herstel. Met name in het pijplijnsegment groeit de omzet van Van Leeuwen.
Van Leeuwen nam op 1 mei 2018 de activiteiten van Ferrostaal Piping Supply, een Duits-Nederlandse buizenhandelaar, over. Hierdoor kreeg Van Leeuwen een betere toegang tot de Duitse en Centraal-Europese markt. In het kader van een wereldwijd contract met ExxonMobil levert Van Leeuwen materialen voor MRO en projecten in Europa, Noord-Amerika en Azië. De firma investeert momenteel in de uitbreiding van haar internationale netwerk van voorraadlocaties, modernisering van haar machinepark en digitalisering.
Om aan de groeiende vraag naar gegevensuitwisseling met klanten en leveranciers te voldoen, zal de verdere implementatie van Electronic Data Interchange (EDI) in 2019 worden versneld.
"Van Leeuwen heeft in 2018 een solide resultaat behaald. Als toonaangevende specialist blijven we investeren in innovatie en in het versterken van de verbinding met onze klanten", vertelt Peter Rietberg, voorzitter van de Raad van Bestuur.

VAN LEEUWEN BUIZEN GROEP

VAN LEEUWEN BUIZEN GROEP

+3222554100
+3222554114